بسم الله الرحمن الرحيم

نتائج البحث: 6236
ترتيب الآيةرقم السورةرقم الآيةالاية
54677220قل إنما أدعو ربي ولا أشرك به أحدا
Thuaj (o Muhammed!): “Unë i lutem vetëm Zotit tim dhe askë s’ia bëjë shok Atij”.
54687221قل إني لا أملك لكم ضرا ولا رشدا
Thuaj (o Muhammed!): “Unë nuk mundem t’jua largojë ndonjë dëm juve e as t’ua sjell ndonjë dobi (vetëm Perëndia ka pushtet për këtë)”.
54697222قل إني لن يجيرني من الله أحد ولن أجد من دونه ملتحدا
Thuaj (o Muhammed!): “Me të vërtetë, mua askush nuk mund të më mbrojë nga dënimi i Perëndisë; as që mund të gjejë strehim tjetër kund, përveç te Ai, -
54707223إلا بلاغا من الله ورسالاته ومن يعص الله ورسوله فإن له نار جهنم خالدين فيها أبدا
(Unë s’kam tjetër funksion) përveç që t’ua predikojë atë që vjen nga Perëndia dhe të dërguarit e Tij”. E, ai që s’dëgjon Perëndinë dhe të Dërguarin e Tij, atë e pret zjarri i skëterrës, në të cilin do të mbetet përgjithmonë. –
54717224حتى إذا رأوا ما يوعدون فسيعلمون من أضعف ناصرا وأقل عددا
E, kur ata të shohin atë për çka u është tërhequr vërejtja, do ta dinë ata se kush është më i dobët (në ndihmë) dhe në numër më i vogël.
54727225قل إن أدري أقريب ما توعدون أم يجعل له ربي أمدا
Thuaj (o Muhammed!): “Unë nuk e di, a është afër ajo që u është premtuar juve, apo Zoti im ka caktuar për të afat (më të gjatë),
54737226عالم الغيب فلا يظهر على غيبه أحدا
vetëm Ai i di sekretet dhe Ai nuk ia zbulon sekretet e Veta askujt;
54747227إلا من ارتضى من رسول فإنه يسلك من بين يديه ومن خلفه رصدا
përveç atij të cilin Ai e ka zgjedhur për të dërguar (pejgamber); andaj, Ai para tij dhe pas tij, i vë ata që e ruajnë (engjëjt)
54757228ليعلم أن قد أبلغوا رسالات ربهم وأحاط بما لديهم وأحصى كل شيء عددا
në mënyrë që t’i dijë (qartë) se a i kanë zbatuar misionet e Zotit të tyre. Ai di në hollësi çdo gjë që është te të dërguarit; Ai di numrin e çdo gjëje që ekziston.
5476731بسم الله الرحمن الرحيم يا أيها المزمل
O ti i mbështjellur (Muhammed)!


0 ... 536.6 537.6 538.6 539.6 540.6 541.6 542.6 543.6 544.6 545.6 547.6 548.6 549.6 550.6 551.6 552.6 553.6 554.6 555.6 ... 623

إنتاج هذه المادة أخد: 0.02 ثانية


المغرب.كووم © ٢٠٠٩ - ١٤٣٠ © الحـمـد لله الـذي سـخـر لـنا هـذا :: وقف لله تعالى وصدقة جارية

291847454982435523957672901561652805231