بسم الله الرحمن الرحيم

نتائج البحث: 6236
ترتيب الآيةرقم السورةرقم الآيةالاية
315926227إلا الذين آمنوا وعملوا الصالحات وذكروا الله كثيرا وانتصروا من بعد ما ظلموا وسيعلم الذين ظلموا أي منقلب ينقلبون
Me përjashtim të atyre që besuan, bënë vepra të mira, që e përmendën shumë All-llahun dhe që u mbrojtën pasi që atyre iu bë e padrejtë. E ata që bënë zullum do ta kuptojnë se ç’përfundim i shkojnë (ç’dënim të ashpër ose ç’vendi në Xhehennem do t’i nënshtrohen).
3160271بسم الله الرحمن الرحيم طس تلك آيات القرآن وكتاب مبين
Ta, Sinë. Këto janë ajete të Kur’anit dhe të librit të kuptueshëm.
3161272هدى وبشرى للمؤمنين
Janë udhërrefyes dhe myzhde për besimtarët.
3162273الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم بالآخرة هم يوقنون
Që falin namazin dhe e japin zeqatin dhe mu ata janë të bindur ndaj botës tjetër.
3163274إن الذين لا يؤمنون بالآخرة زينا لهم أعمالهم فهم يعمهون
E atyre që nuk bsojnë botën e ardhme, Ne ua kemi hijeshuar veprat ndaj dhe ata bredhin.
3164275أولئك الذين لهم سوء العذاب وهم في الآخرة هم الأخسرون
Të tillët janë ata që u takon dënimi më i rëndë dhe mu ata do të jenë më të dëshpruarit në botën tjetër.
3165276وإنك لتلقى القرآن من لدن حكيم عليم
E s’ka dyshim se ti (Muhammed) e pranon Kur’anin nga i Urti, i Dijshmi.
3166277إذ قال موسى لأهله إني آنست نارا سآتيكم منها بخبر أو آتيكم بشهاب قبس لعلكم تصطلون
(Përkujto) Kur Musai i tha familjessë vet: “Unë e pash një zjarr, e nga ai do t’ju sjellë ndonjë lajm ose do t’ju sjell një urë të ndezur që të ngroheni.
3167278فلما جاءها نودي أن بورك من في النار ومن حولها وسبحان الله رب العالمين
E kur arriti te ai u thirr: “I bekuar është ai pranë zjarrit dhe ata përreth tij. I veçuar në madhëri është All-llahu, Zot i botëve!
3168279يا موسى إنه أنا الله العزيز الحكيم
O Musa, në të vërtetë, Unë jam All-llahu, i plofuqishmi, i urti.


0 ... 305.8 306.8 307.8 308.8 309.8 310.8 311.8 312.8 313.8 314.8 316.8 317.8 318.8 319.8 320.8 321.8 322.8 323.8 324.8 ... 623

إنتاج هذه المادة أخد: 0.02 ثانية


المغرب.كووم © ٢٠٠٩ - ١٤٣٠ © الحـمـد لله الـذي سـخـر لـنا هـذا :: وقف لله تعالى وصدقة جارية

10904277261129436672184292520763071284