بسم الله الرحمن الرحيم

نتائج البحث: 6236
ترتيب الآيةرقم السورةرقم الآيةالاية
25752192إن هذه أمتكم أمة واحدة وأنا ربكم فاعبدون
Kjo fe është e juaja dhe është e vetmja fe (e shpallur), kurse Unë jam Zoti juaj, pra më adhuroni vetëm Mua.
25762193وتقطعوا أمرهم بينهم كل إلينا راجعون
Po ata e ndanë çështjen e fesë dhe u përçanë mes vete (u ndanë në grupe: monoteistë, politeistë, jehudi, të krishterë, zjarrëputist etj.), mirëpo, që të gjithë do të vijnë te Ne.
25772194فمن يعمل من الصالحات وهو مؤمن فلا كفران لسعيه وإنا له كاتبون
E kush bën ndonjë vepër të mirë dhe është besimtarë, mundi i tij nuk i mohohet, pse Ne i shënojmë ato.
25782195وحرام على قرية أهلكناها أنهم لا يرجعون
Ndërsa është e pamundur për (banorët e) një fshat të cilin e kemi shkatërruar Ne, të kthehen (në këtë jetë).
25792196حتى إذا فتحت يأجوج ومأجوج وهم من كل حدب ينسلون
Derisa të hapet (penda) e Jexhuxh Mexhuxhëve dhe ata do të zbresin nga çdo bregore me shpejtësi.
25802197واقترب الوعد الحق فإذا هي شاخصة أبصار الذين كفروا يا ويلنا قد كنا في غفلة من هذا بل كنا ظالمين
Dhe derisa të jetë afruar premtimi i saktë (dita e kijametit) e ai është momenti kur mbeten të shtangët sytë e atyre që nuk besuan (në ato çaste thonë): “Të mjerët ne, vërtet ishim krejt të pavetëdijshëm për këtë (momment); por jo, është e vërtetë se ishim zullumqarë të mëdhenj.
25812198إنكم وما تعبدون من دون الله حصب جهنم أنتم لها واردون
Ju, dhe ajo që adhuruat ju pos All-llahut, do të jeni lëndë e Xhehennemit, dhe keni për të hyrë në të.
25822199لو كان هؤلاء آلهة ما وردوها وكل فيها خالدون
Sikur të kishit qenë ata zota, ata nuk do të hynin në të, po që të gjithë do të jenë aty përgjithmonë.
258321100لهم فيها زفير وهم فيها لا يسمعون
Aty ata do të kenë rrënkim dhe aty ata nuk dëgjojë.
258421101إن الذين سبقت لهم منا الحسنى أولئك عنها مبعدون
E atyre të cilëve u priu e mbara nga ana jonë, do të jenë larg tij (Xhehennemit).


0 ... 247.4 248.4 249.4 250.4 251.4 252.4 253.4 254.4 255.4 256.4 258.4 259.4 260.4 261.4 262.4 263.4 264.4 265.4 266.4 ... 623

إنتاج هذه المادة أخد: 0.02 ثانية


المغرب.كووم © ٢٠٠٩ - ١٤٣٠ © الحـمـد لله الـذي سـخـر لـنا هـذا :: وقف لله تعالى وصدقة جارية

2683268850132355239658354369448156268