بسم الله الرحمن الرحيم

نتائج البحث: 6236
ترتيب الآيةرقم السورةرقم الآيةالاية
54597212وأنا ظننا أن لن نعجز الله في الأرض ولن نعجزه هربا
Dhe ne kemi qenë të bindur se All-llahut nuk mund t’i shmangeni në tokë e as nuk mund t’i shpëtojmë Atij duke ikur.
54607213وأنا لما سمعنا الهدى آمنا به فمن يؤمن بربه فلا يخاف بخسا ولا رهقا
Dhe ne, sapo e dëgjuam udhëzimin (Kur’anin), i besuam atij, e kush e beson Zotit të vet, ai nuk i frikësohet ndonjë dënimi e as ndonjë padrejtësie.
54617214وأنا منا المسلمون ومنا القاسطون فمن أسلم فأولئك تحروا رشدا
Është e vërtetë se prej nesh ka besimtarë (myslimanë) dhe prej nesh ka që janë jashtë rrugës (jobesimtarë), e kush e pranoi islamin, të tillët mësynë rrugën e shpëtimit.
54627215وأما القاسطون فكانوا لجهنم حطبا
Ndërsa, ata që lëshuan rrugën, ata u bënë lëndë e Xhehennemit!
54637216وأن لو استقاموا على الطريقة لأسقيناهم ماء غدقا
sikur ata (idhujtarët) t’i përmbaheshin rrugës së drejtë, Ne do t’iu lëshonim atyre ujë me bollëk,
54647217لنفتنهم فيه ومن يعرض عن ذكر ربه يسلكه عذابا صعدا
Për të sprovuar me të. E kush ia kthen shpinën adhurimit ndaj Zotit të vet, Ai e shpie atë në vuajtje të padurueshme.
54657218وأن المساجد لله فلا تدعوا مع الله أحدا
Dhe (mua më shpallet) e vërtetë xhamitë janë veçant për të adhuruar All-llahun, e mos adhuroni në to askë tjetër me All-llahun!
54667219وأنه لما قام عبد الله يدعوه كادوا يكونون عليه لبدا
Dhe se kur u ngrit robi i All-llahut ta adhurojë Atë, ata (xhinët ose idhujtarët) gati hipnin njëri mbi tjetërin për të dagjuar.
54677220قل إنما أدعو ربي ولا أشرك به أحدا
Thuaj: “Unë dëshiroj vetëm Zotin tim dhe Atij nuk i bëj asnjë shok!”
54687221قل إني لا أملك لكم ضرا ولا رشدا
Thuaj: “Unë nuk kam në dorë që t’ju largojë dëmin, as t’ju sjell dobi!”


0 ... 535.8 536.8 537.8 538.8 539.8 540.8 541.8 542.8 543.8 544.8 546.8 547.8 548.8 549.8 550.8 551.8 552.8 553.8 554.8 ... 623

إنتاج هذه المادة أخد: 0.02 ثانية


المغرب.كووم © ٢٠٠٩ - ١٤٣٠ © الحـمـد لله الـذي سـخـر لـنا هـذا :: وقف لله تعالى وصدقة جارية

570221943949253055321715430647610915694