بسم الله الرحمن الرحيم

نتائج البحث: 6236
ترتيب الآيةرقم السورةرقم الآيةالاية
46635033من خشي الرحمن بالغيب وجاء بقلب منيب
Për secilin që i është frikësuar Zotit pa e parë dhe ka qenë i kthyer te Ai me zemër të sinqertë.
46645034ادخلوها بسلام ذلك يوم الخلود
(U thuhet) Hyni në te, të shpëtuar, se kjo është dita e përjetshme.
46655035لهم ما يشاءون فيها ولدينا مزيد
Ata aty kanë çka të dëshirojnë, e te Ne ka edhe më shumë.
46665036وكم أهلكنا قبلهم من قرن هم أشد منهم بطشا فنقبوا في البلاد هل من محيص
E sa e sa brezni para tyre kemi shkatërruar e që ishin më të fortë e më të shkathët se këta (idhujtarët kurejshitë). Ata brodhën andej e këndej nëpër tokë (për t’i ikur vdekjes). Por, a mos gjetën rrugëdalje?
46675037إن في ذلك لذكرى لمن كان له قلب أو ألقى السمع وهو شهيد
Në të gjitha këto, për atë që ka mendje të shëndoshë dhe që i ka vënë me vëmendje, ka argumente.
46685038ولقد خلقنا السماوات والأرض وما بينهما في ستة أيام وما مسنا من لغوب
Ne krijuam qiejt e tokën dhe gjithçka ka ndërmjet tyre brenda gjashtë ditesh dhe Ne nuk ndiem lodhje.
46695039فاصبر على ما يقولون وسبح بحمد ربك قبل طلوع الشمس وقبل الغروب
Po ti (Mumahed) me përballo atë që ata të thonë, para lindjes së diellit dhe para përendimit madhëro e falënderim Zotin tënd.
46705040ومن الليل فسبحه وأدبار السجود
Falu për të Tij edhe në një pjesë të natës edhe pas sexhdes (pas namazit farz).
46715041واستمع يوم يناد المناد من مكان قريب
Dhe vëni veshin thirrësit kur thërret nga ndonjë vend i afërt.
46725042يوم يسمعون الصيحة بالحق ذلك يوم الخروج
Ditën kur e dëgjojnë thirrjen për të vërtetën (ringjalljen), e ajo është dita e daljes (prej varrezave).


0 ... 456.2 457.2 458.2 459.2 460.2 461.2 462.2 463.2 464.2 465.2 467.2 468.2 469.2 470.2 471.2 472.2 473.2 474.2 475.2 ... 623

إنتاج هذه المادة أخد: 0.02 ثانية


المغرب.كووم © ٢٠٠٩ - ١٤٣٠ © الحـمـد لله الـذي سـخـر لـنا هـذا :: وقف لله تعالى وصدقة جارية

312154802054375461481387220543366911704