بسم الله الرحمن الرحيم

نتائج البحث: 6236
ترتيب الآيةرقم السورةرقم الآيةالاية
40853927ولقد ضربنا للناس في هذا القرآن من كل مثل لعلهم يتذكرون
Dhe, me të vërtetë, u kemi sjellë njerëzve shembuj në këtë Kur’an për çdo gjë, për t’u këshilluar,
40863928قرآنا عربيا غير ذي عوج لعلهم يتقون
në Kur’anin në gjuhën arabe, në të cilin nuk ka kurrfarë kundërthëniesh, e që t’i druajnë Zotit të tyre.
40873929ضرب الله مثلا رجلا فيه شركاء متشاكسون ورجلا سلما لرجل هل يستويان مثلا الحمد لله بل أكثرهم لا يعلمون
Perëndia ka sjelël si shembull (krahasimi) njeriun (robin), i cili ka shumë bashkëpronarë të padurueshëm që e kundërshtojnë njëri-tjetrin dhe njeriun (robin), i cili (i takon) vetëm një pronari (dhe e dëgjon vetëm atë). A është pozita e këtyre dyve e barabartë? Lavdi Perëndië, nuk është (e barabartë), por shumica e tyre nuk e dinë këtë!
40883930إنك ميت وإنهم ميتون
Me të vërtetë, do të vdesësh ti, e me të vërtetë, do të vdesin edhe ata,
40893931ثم إنكم يوم القيامة عند ربكم تختصمون
e pastaj, në Ditën e gjykimit, te Zoti juaj do të polemizoni.
40903932فمن أظلم ممن كذب على الله وكذب بالصدق إذ جاءه أليس في جهنم مثوى للكافرين
Kush është më i keq se ai që gënjen (trillon) për Perëndinë dhe konsideron gënjeshtër të Vërtetën (Kur’anin), kur i erdhi ajo? A nuk është skëterra vendstrehim për mohuesit?
40913933والذي جاء بالصدق وصدق به أولئك هم المتقون
E, ai që ka sjellë të Vërtetën (Muhammedi) dhe (ata) që i kanë besuar asaj janë të ruajtur (nga të këqiat),
40923934لهم ما يشاءون عند ربهم ذلك جزاء المحسنين
ata do të kenë, çka të duan te Zoti i tyre; e ky është shpërblim për bamirësit,
40933935ليكفر الله عنهم أسوأ الذي عملوا ويجزيهم أجرهم بأحسن الذي كانوا يعملون
që Zoti t’ua mbulojë atyre veprimet më të këqia që i kanë bërë dhe t’i shpërblejë për veprat më të mira që i kanë bërë.
40943936أليس الله بكاف عبده ويخوفونك بالذين من دونه ومن يضلل الله فما له من هاد
A nuk i mjafton Zoti robit të Vet? E ata të frikojnë ty me zotëra, pos Tij (Perëndisë). Kë e shpie Perëndia në humbje për të ska kurrfarë udhëzuesi.


0 ... 398.4 399.4 400.4 401.4 402.4 403.4 404.4 405.4 406.4 407.4 409.4 410.4 411.4 412.4 413.4 414.4 415.4 416.4 417.4 ... 623

إنتاج هذه المادة أخد: 0.02 ثانية


المغرب.كووم © ٢٠٠٩ - ١٤٣٠ © الحـمـد لله الـذي سـخـر لـنا هـذا :: وقف لله تعالى وصدقة جارية

44452585253565111813300223348711199488